Home

Nieuws 167 x bekeken

Danske Svineproducenter optimistisch over prijsontwikkeling biggenmarkt

Fredericia – De biggenprijzen gaan de komende maanden flink omhoog. Dat gelooft de Deense varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter.

In hun nieuwe kwartaalprognose voorzien de marktexperts van de bond dat het prijsniveau van de Duitse Nord-West-notering in het tweede kwartaal van volgend jaar voor de gebruikelijke seizoensdaling piekt op 48 tot 50 euro per dier. In de komende maanden stijgt het niveau eveneens, maar over de mate waarmee houden de Denen een slag om de arm. Maar er zijn diverse indicatoren die in een positieve richting wijzen.

”Nederlandse biggenproducenten berichten bijvoorbeeld dat ze nu grotere toeslagen krijgen dan drie tot vier weken geleden. Bovendien is de Deense notering inmiddels zes weken hoger geweest dan de Nord-West-notering. Dat is ongebruikelijk en duidt erop dat ook de Duitse notering de komende tijd zal stijgen,” aldus de inschatting.

Denemarken exporteerde in de eerste acht maanden van dit jaar ruim 5,2 miljoen biggen. Bij voortzetting van deze trend groeit de export in heel 2011 ten opzichte van 2010 met rond de 300.000 naar 7,8 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.