Home

Nieuws 204 x bekeken

Danone blijft vol vertrouwen

Parijs – Het Franse levensmiddelenconcern Danone heeft in het derde kwartaal meer omzet geboekt dan een jaar eerder en heeft vertrouwen in de toekomst.

Dat meldde het bedrijf, bekend van onder meer Activia-yoghurt en het bronwater Evian, dinsdag. ’s Werelds grootste yoghurtproducent haalde vorig kwartaal een omzet van 4,8 miljard euro. Afgezien van overnames en wisselkoerseffecten bedroeg de groei daarmee bijna 6 procent. Daarvan was ruim 4 procent te danken aan hogere prijzen. Danone verkocht 1,5 procent meer producten dan een jaar eerder.

Danone herhaalde dinsdag de doelstellingen voor 2011. Daarin denkt het een vergelijkbare omzetgroei van 6 tot 8 procent te halen. Topman Franck Riboud voegde eraan toe dat hij 2012 met vertrouwen tegemoetziet.

Verkoop Evian
Danone onderhandelt met het Japanse Suntory over de verkoop van zijn bronwateractiviteiten in Azië. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van drie anonieme bronnen.

Danone, eigenaar van bronwatermerken Evian en Volvic, zou de deal nog dit jaar willen afronden. Het concern zou de opbrengsten willen aanwenden voor een bod op de babyvoedingsactiviteiten van Pfizer, aldus een van de ingewijden.

Danone zocht eind vorig jaar toenadering tot verschillende partijen die mogelijk interesse hebben in het bronwater van het concern, meldden bronnen destijds. De gesprekken met Suntory over de Aziatische delen van de waterdivisie, die in totaal 5 tot 7 miljard euro zou moeten opbrengen, zouden daarbij het verst gevorderd zijn.

Suntory ontkende dinsdag in gesprek te zijn met Danone.

Of registreer je om te kunnen reageren.