Home

Nieuws

DSM verwacht sterke toename biobrandstof

Amsterdam - Het Nederlandse chemieconcern DSM verwacht de komende jaren een explosieve toename van het gebruik van biobrandstof uit afval in plaats van gewassen, de zogenaamde biobrandstoffen uit de tweede generatie.

Dat zei bestuurslid Stephan Tanda van het bedrijf woensdag tijdens een tweedaags congres over biotechnologie in Amsterdam.

Volgens DSM zal de markt voor brandstoffen die geproduceerd worden uit organisch afval en gewassen, over een paar jaar een markt kennen waar jaarlijks tussen de 3 en 4 miljard euro in omgaat. DSM produceert enzymen die de verbranding van groene afvalstoffen voor de productie van energie mogelijk maken.

Tanda ziet zich in zijn uitspraken gesteund door onder meer ontwikkelingen in de Verenigde Staten waar de komende jaren meerdere bioraffinaderijen worden geopend.Of registreer je om te kunnen reageren.