Home

Nieuws 188 x bekeken

D66 wil duidelijkheid over lot Hedwige

Brussel – Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy (D66) wil opheldering van de Europese Commissie over de toekomst van de Hertogin Hedwigepolder.

Dinsdag stelde hij schriftelijke vragen aan commissaris Janez Potocnik over een vertrouwelijke brief die hij vorige week aan het Nederlandse kabinet heeft gestuurd. Daaruit zou blijken dat Brussel zeer kritisch is op het voornemen van staatssecretaris Henk Bleker om de polder niet onder water te zetten, maar het noodzakelijke natuurherstel in de Westerschelde op andere wijze te realiseren.

Gerbrandy wil dat Potocnik zijn brief openbaar maakt. Ook dient de eurocommissaris duidelijkheid te verschaffen over de termijn waarbinnen het natuurherstel gereed moet zijn. Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven, partijgenoot van Gerbrandy, vindt dat Bleker dinsdagmiddag in het Vragenuurtje moet verschijnen om tekst en uitleg te geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.