Home

Nieuws 178 x bekeken

Coöperaties in ontwikkelingslanden krijgen 50 miljoen

Nederland trekt 50 miljoen euro uit voor het ondersteunen van producentenorganisaties in ontwikkelingslanden.

Het geld wordt gebruikt voor een ondersteuning van een programma van Agriterra, dat gericht is op ondersteuning van producentenorganisaties. De ondersteuning is onderdeel van een samenwerkingsverband dat het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag heeft gesloten met de Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw (NCR) en Agriterra. Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken heeft dit vastgelegd in een overeenkomst.

NCR en Agriterra steunen boerenorganisaties in ontwikkelingslanden, met de kennis en ervaring die is opgedaan bij Nederlandse coöperatieve bedrijven.

”Nederland heeft hier een duidelijke meerwaarde te bieden voor de bevordering van zelfredzaamheid en economische groei in ontwikkelingslanden’, aldus Knapen.

De Nederlandse inzet voor voedselzekerheid in ontwikkelingslanden stijgt de komende jaren flink.”Het klimaat verandert, natuurlijke hulpbronnen worden schaarser en de vraag naar eiwitrijk voedsel en biobrandstoffen stijgt. Stilzitten is dus geen optie’, aldus Knapen.

Of registreer je om te kunnen reageren.