Home

Nieuws 235 x bekeken

'Consument maakt zich wereldwijd zorgen over lot boeren'

Bonn - De meeste consumenten wereldwijd denken dat hun koopgedrag boeren en landarbeiders in ontwikkelingslanden kan helpen.

Dat blijkt uit een opiniepeiling onder 17.000 consumenten uit 24 landen, uitgevoerd door GlobeScan in opdracht van Fairtrade International. Onder de onderzochte landen zijn Nederland, de VS, Japan en Frankrijk. Uit de peiling blijkt dat 60 procent ervan overtuigd is dat zij een verschil kunnen maken. Het percentage is gelijk aan 2008, toen het onderzoek voor het eerst is uitgevoerd. Bijna 80 procent van de consumenten denkt dat bedrijven een belangrijke rol kunnen spelen bij het terugdringen van armoede, bijvoorbeeld door het beter betalen van boeren.

“Het onderzoek toont aan dat consumenten zich zorgen maken over het welzijn van boeren en arbeiders in andere landen”, aldus Caroline Holme, directeur onderzoek van GlobeScan.

Of registreer je om te kunnen reageren.