Home

Nieuws 203 x bekeken

Coalitiepartijen blijven tegen ontpoldering

Den Haag – VVD en PVV staan nog altijd achter het voornemen van staatssecretaris Henk Bleker (CDA, landbouw) de Hertogin Hedwigepolder niet onder water te zetten.

Dat zeggen beide partijen in reactie op een artikel in De Telegraaf. Daarin stellen anonieme bronnen bij de twee fracties twijfels te hebben bij de inzet van het kabinet. Volgens Kamerleden Helma Lodders (VVD) en Richard de Mos (PVV) is er geen sprake van dat zij van standpunt zijn veranderd.

”Wij blijven tegen ontpoldering”, zegt Lodders. ”Maar Bleker is nu wel aan zet. Hij moet de Europese Commissie zien te overtuigen van de houdbaarheid van zijn alternatief.” Volgens De Mos kan Brussel ’de pot op’ als het plan van Nederland niet wordt geaccepteerd. Niettemin zegt hij dat er in dat geval ’een nieuwe situatie’ ontstaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.