Home

Nieuws

Chinese aankoop Nederlandse biogasinstallatie

Leeuwarden – Dutch Partners Leeuwarden, een joint-venture van Oosterhof Holman Milieutechniek en Ekwadraat, gaat biogasinstallaties verkopen in China.

De eerste verkochte installatie krijgt een capaciteit van 3 mW en wordt geleverd aan een boerderij bij de stad Liyang, gelegen in de Oost-Chinese provincie Jiangsu. Dutch Partners Leeuwarden denkt nog zeker vier contracten op betrekkelijk korte termijn te kunnen afsluiten. Uiteindelijk is de afzet van tientallen installaties mogelijk, denkt algemeen directeur Douwe Faber van Ekwadraat. Veel groter lijkt Faber niet direct waarschijnlijk.

Daarnaast wordt gekeken naar mogelijkheden om een joint venture met een Chinees bedrijf te sluiten. De componenten worden nu via de Rotterdamse haven naar China verscheept, maar kunnen in de toekomst door een Chinese partner worden gebouwd, aldus Faber. ”Dat is goedkoper, en daarom kunnen we de componenten ook weer terugbrengen naar Europa.”

De installatie draait op rijststro en voedselresten van de vele restaurants die de 760.000 inwoners tellende stad Liyang telt. Het contract voor de levering van een biogasinstallatie is volgens Dutch Partners Leeuwarden één van de eerste resultaten uit de samenwerkingsovereenkomst tussen Leeuwarden en Liyang.

Of registreer je om te kunnen reageren.