Home

Nieuws

Champignonteler verdacht van onderbetaling en illegale arbeid

Den Haag - De Arbeidsinspectie verdenkt een Gelders champignonbedrijf van onderbetaling en illegale arbeid.

Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Arbeidsinspectie verdenkt het bedrijf ervan meer dan 70 Bulgaarse werknemers illegaal aan het werk te hebben. De mensen verdienden netto 3 euro per uur en moesten lange werkdagen maken. Ook de huisvesting van de medewerkers zou niet in orde zijn. De politie vermoedt dat de ondernemer zijn werknemers daarnaast met gewasbeschermingsmiddelen liet werken zonder bescherming. De Belastingdienst stelt een boekenonderzoek in en de gemeente bekijkt de huisvesting.

De ondernemer werd donderdag aangepakt door een gezamenlijke controle van het interventieteam Champignons, waarin naast de Arbeidsinspectie ook politie, Belastingdienst en gemeenten actief zijn. De politie bracht twee Bulgaarse werknemers, die het onderzoek belemmerden, naar het bureau. Op een locatie werden honden afgestuurd op de inspecteurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.