Home

Nieuws

CDA-vragen na stroomstoringen Bommelerwaard

Den Haag – De Bommelerwaard wordt veel te vaak getroffen door een stroomstoring en de CDA-Tweede Kamerleden Ger Koopmans en Marieke van der Werf vinden dat daar wat aan moet worden gedaan.

De CDA’ers hebben minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) dinsdag gevraagd of hij met netbeheerder TenneT een oplossing wil zoeken voor deze problemen in dit gebied. In de Bommelerwaard viel vrijdag de stroom uit, het gebied was in 2007 zelfs twee dagen verstoken van elektriciteit. Beide keren waren defecte hoogspanningsstations de oorzaak.

Volgens TenneT is de omgeving Tiel een gevoelige regio, omdat het zich achter een zogeheten uitloper bevindt die afhankelijk is van één hoogspanningsverbinding. Het CDA vindt dat ook de Bommelerwaard zou moeten profiteren van investeringen die TenneT de komende jaren pleegt, maar vraagt zich af of dat wel gebeurt aangezien het vermogen van het station te gering is.

Of registreer je om te kunnen reageren.