Home

Nieuws

CDA en PvdA willen extra steun voor tuinders

Den Haag - CDA en PvdA willen dat staatssecretaris Henk Bleker van landbouw zich inzet om volgend jaar in Europa 250 miljoen euro steun beschikbaar te stellen voor tuinders die getroffen zijn door de Ehec-crisis.

Kamerlid Ger Koopmans zegt dat de Europese budgetcommissie heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van het budget. “Er is goedkeuring van het Europese parlement waarmee het budget niet meer ter discussie staat”, aldus Koopmans. Hij roept Bleker samen met collega Lutz Jacobi van PvdA op om zich in de  Raad van Ministers in te zetten om tot een akkoord te komen over deze steun.

De Nederlandse tuinbouw is een van de zwaarst getroffen landen in de crisis rondom de dodelijke Ehec-bacterie.

Bleker kan hierover geen toezeggingen doen. “Dat akkoord zal uiteindelijk moeten worden gevonden in de begrotingsraad van de Europese Unie, waar ook de ministers van financiën bij betrokken zijn”, aldus Bleker. 

Of registreer je om te kunnen reageren.