Home

Nieuws 160 x bekeken

Bunge boekt lagere winst door onrustige graanmarkt

White Plains – Bunge heeft in het derde kwartaal door sterke schommelingen van de graanprijs fors minder winst geboekt dan een jaar eerder.

De winst kwam 33 procent lager uit op 140 miljoen dollar (99,3 miljoen euro). Eerder meldde Cargill ook vanwege beweeglijke prijzen een winstdaling van 66 procent.

De omzet van het handelshuis uit New York steeg 34 procent tot 15,6 miljard dollar (11,1 miljard euro). Volgens topman Alberto Weisser was de markt onvoorspelbaar en bovendien viel de suikeroogst in Brazilië door slecht groeiweer tegen.

Weisser benadrukte dat in het vierde kwartaal de resultaten vermoedelijk beter zijn. De wereldvoorraad graan is nog altijd niet groot, aldus Weisser, waardoor prijzen vroeg of laat weer aan zullen trekken. Bunge behoort met ADM, Cargill en Dreyfus tot de grootste en meest invloedrijke spelers in de internationale agribusiness.

Of registreer je om te kunnen reageren.