Home

Nieuws 211 x bekeken

'Budgettaire obsessie laten varen'

Parijs – ‘’Bij het nadenken over het GLB moeten we de obsessie met het budget laten varen en weer ons gezonde verstand terugvinden: de begroting maakt niet het beleid, maar een goed doordacht beleid vereist een daaraan aangepaste begroting.’’

Dat stelt de kleinere, militante Franse boerenbond Coordination rurale. Deze bond vindt dat de opeenvolgende hervormingen van het landbouwbeleid alleen maar hebben geleid tot het verdwijnen van steeds meer boeren. ‘’De EU zou zich eens moeten afvragen waarom dat het geval is en een goede cijfermatige analyse moeten maken om het aantal actieve boeren te laten groeien of in ieder geval te stabiliseren. In plaats daarvan zijn het de boeren die men beschuldigt en die men afstraft bij hun steun als ze niet genoeg handwerk verrichten of als hun activiteiten niet groen genoeg zijn in de ogen van de ambtenaren.’’ De voorstellen van Ciolos weerspiegelen dan ook de ‘onterving’ van de EU ten opzichte van haar landbouw, concludeert de Franse bond.

Of registreer je om te kunnen reageren.