Home

Nieuws

Brussel wil meer weten over groene algen

Rennes – De Europese Commissie heeft de Franse regering gevraagd om informatie over de strijd tegen de groene algen die vooral in Bretagne de stranden vervuilen.

Brussel wil met name weten hoe Frankrijk het probleem van de algen aanpakt en wat er tot nu toe op dat gebied al is bereikt.
De Commissie heeft Parijs al half juli een brief geschreven maar die is pas nu openbaar gemaakt.

Juist de afgelopen maanden kwam de algenplaag, die alom wordt toegeschreven aan watervervuiling door de intensieve veehouderij, weer in de publiciteit nadat de minister voor milieu een aantal stranden afsloot. Brussel vraagt nu ’welke reglementaire, administratieve, financiële en andere maatregelen zijn genomen of voorzien worden’. Ook vraagt de Commissie een analyse van de eerste bereikte resultaten. Brussel wil daarmee vooral vaststellen of de algenplaag zelf dan wel de maatregelen op een of andere manier in strijd kunnen zijn met bestaande Europese regelgeving, met name op het gebied van de waterkwaliteit. In de brief wijst de Commissie er ook op dat er inmiddels bij haar al zeven klachten met betrekking tot het algenprobleem zijn binnen gekomen. Volgens de regionale overheid in Bretagne zullen de Franse autoriteiten voor eind van deze maand een uitgebreide reactie sturen.

Of registreer je om te kunnen reageren.