Home

Nieuws

Britse varkensprijs daalt

Londen – De Britse varkensprijs heeft de in augustus ingezette dalende lijn ook de laatste weken vastgehouden.

De gemiddelde notering van het varkensschap BPEX – DAPP – stond daarmee halverwege september op 144,80 pence (166,5 eurocent) per kilo. Dat is ruim 3 pence minder dan een maand eerder maar nog altijd wel bijna 5 pence hoger dan de notering van september vorig jaar.

BPEX signaleert daarbij verder dat de premie die Britse varkenshouders hopen te vangen omdat ze aan hogere welzijnseisen voldoen de laatste tijd fors is teruggelopen. Die premie, ofwel het verschil tussen de Britse en de gemiddelde Europese notering, lag begin augustus nog op 11 pence (12,65 eurocent) per kilo maar is nu bijna gehalveerd naar 6 pence. ”Dat is veel minder dan de premie die we gedurende het grootste deel van de afgelopen twee jaar hebben gezien,” tekent BPEX daarbij aan.

Volgens het maandoverzicht van het schap werden er in augustus in Groot-Brittannië 765.000 varkens geslacht, 6 procent meer dan een jaar geleden. Het gemiddeld geslacht liep vergeleken met de voorafgaande maand iets op naar 78,87 kilo terwijl dat in september verder omhoog ging naar bijna 80 kilo. De totale productie van varkensvlees kwam in augustus uit op 65.000 ton terwijl over het jaar tot eind augustus 533.000 ton varkensvlees werd geproduceerd, 5 procent meer dan in dezelfde periode in 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.