Home

Nieuws

Britse pluimveehouderij zint op actie tegen kooieieren

Londen – Britse pluimveehouders zinnen op actie tegen de illegale invoer van kooieieren. De National Farmers Union zegt acties bij de haven niet uit te sluiten.

De Britse eierproducenten vrezen dat de Europese Unie te weinig doet om te zorgen dat kooi-eieren buiten de consumptieketen blijven. Europees commissaris John Dalli (volksgezondheid en consumentenbelangen) heeft vorige week bepaald dat kooieieren voorlopig nog wel in het land van herkomst mogen worden verwerkt in de industrie.

In het weekblad Farmers Guardian zegt Peter Kendall van de NFU dat de Britse pluimveehouders woest zijn over de mogelijkheid dat illegaal geproduceerde eieren uit Italië, Frankrijk of Spanje op de Britse markt zullen komen.

Volgens Kendall heeft de Europese Commissie al lange tijd de kop in het zand gestoken. Kelly Watson van de NFU zegt dat er vooral zorg is over de invoer van eiproducten, waarvan niet herkenbaar is dat ze afkomstig zijn van kooieieren.

Britse pluimveehouders hebben de mogelijkheden besproken om op 2 januari in de havens actie te gaan voeren tegen buitenlandse eiproducten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.