Home

Nieuws

Britse milieudienst trekt bezwaar megafarm in

Foston – De Britse milieudienst Environment Agency laat zijn bezwaren tegen een mega-varkenshouderij van Midland Pig Producers MPP in Foston, Derbyshire, vallen.

Het agentschap was eerder bang voor watervervuiling maar MPP heeft de dienst weten te overtuigen dat voldoende maatregelen zijn genomen om dat te voorkomen.

Midland Pig Producers wil in Foston een varkensbedrijf met 25.000 dieren neerzetten. Dat heeft tot duizenden bezwaarschriften geleid, niet alleen van omwonenden maar ook van dierengroepen en van Bekende Britten die zich tegen de grootschalige veehouderij verzetten. Eén van de belangrijkste obstakels was het bezwaarschrift van de Environment Agency omdat instemming van de milieudienst een vereiste is voor het verlenen van de bouwvergunning. Een woordvoerder van MPP noemt het intrekken van het bezwaar dan ook ’een grote stap in de juiste richting’.

De regionale raad van Derbyshire moet nu een uiteindelijk besluit nemen over de bouwaanvraag.

Of registreer je om te kunnen reageren.