Home

Nieuws 177 x bekeken

Britse bedrijven beboet voor 'potentiële uitbraak MKZ'

Malton – Twee Britse voedingsbedrijven en een transporteur hebben een boete gekregen van in totaal 44.000 euro voor het illegaal dumpen van afval. Volgens het milieuagentschap Environment Agency 'had dat potentieel tot een nieuwe uitbraak van MKZ kunnen leiden'.

Het afval van voedingsbedrijf Pro-pak Foods in Malton werd door het betrokken transportbedrijf illegaal gedumpt op boerderijen die in beheer zijn van Coast to Coast Recycling. Volgens het milieuagentschap ging het daarbij om restanten van pizza’s, rijst, paprika’s en vleeswaren. Tijdens de rechtszaak in Harrogate beschuldigden de partijen elkaar onderling van allerlei veranderingen in de samenstelling en behandeling van het afval zonder dat de ander mee te delen. De verwijzing naar MKZ houdt verband met de grote uitbraak in 2001 die is veroorzaakt door verkeerd verwerkt voedingsafval van een luchthaven.

Of registreer je om te kunnen reageren.