Home

Nieuws 201 x bekeken

Breed Duits verzoek om te vaccineren voor varkenspest

Berlijn - Bauernverband (DBV), de Duitse varkenshoudersorganisaties, dierenbescherming, de vleessector en de organisaties van de dierenartsen dringen in een gemeenschappelijk ondertekende verklaring bij landbouwminister Ilse Aigner aan om stappen te ondernemen zodat bij een uitbraak van varkenspest kan worden gevaccineerd in plaats van geruimd.

De praktijk waarbij niet alleen besmette maar ook gezonde dieren moeten worden gedood om een epidemie in te dammen dient niet meer te worden toegepast, vinden de organisaties. Van Aigner wordt daarom gevraagd om vaart te zetten achter de juridische regeling die daarvoor nodig is.

DBV pleit al lang voor ’vaccinatie in plaats van doden’. ’Impfen statt Töten,’ zo luidt de daarbij gehanteerde leus. Met de zo breed mogelijke aanvaarding en ondertekening van een verklaring wordt deze wens nu meer kracht bijgezet. De bedoelde mede-ondertekenaars zijn de Deutsche Tierschutzbund, Verband der Fleischwirtschaft (VDF), Bundesverband der praktizierenden Tierärzte (BbT), de Bundestierärztekammer (BTK), Zentralverbandes der Deutschen Schweineproduktion (ZDS) en Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands (ISN).

Of registreer je om te kunnen reageren.