Home

Nieuws

Braziliaanse rundvleesexport toegenomen in september

São Paulo – Brazilië heeft in september 74.200 ton gekoeld en ingevroren rundvlees uitgevoerd.

Dat is 12,5 procent meer dan in augustus en ongeveer evenveel als in 2010. De omzet steeg jaar-op-jaar met 22 procent tot 295 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van het Braziliaanse handelssecretariaat Secex.

Brazilië lijkt te profiteren van de waardedaling van de binnenlandse munt, de Real. In het laatste kwartaal is de munt 20 procent in waarde gedaald tegenover de Amerikaanse dollar. De Braziliaanse export van rundvlees loopt over de eerste 9 maanden van 2011 nog 20 procent achter op een jaar eerder.

De waardedaling van de Real is niet louter voordelig. Zowel JBS als collega-vleesgigant Marfrig kent een grote schuld in Amerikaanse dollars. De omzet wordt nog altijd voor een groot deel in Real gerealiseerd en dus wordt de afbetaling en rentebetaling relatief duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.