Home

Nieuws

Brasil Foods groeit in Argentinië

São Paulo - Brasil Foods heeft een belang genomen in de Argentijnse pluimveeverwerker Empresa Avex.

Samen met Avex heeft het eveneens een controlerend belang gekocht in de eveneens Argentijnse Dánica Grupo. Er is een investeringsplan opgesteld dat voorziet in een forse toename van de productie- en distributiecapaciteit van Empresa Avex. Met de investeringen is 112 miljoen euro gemoeid.

Empresa Avex geldt als één van de grootste pluimveeverwerkers van Argentinië. Brasil Foods is de grootste pluimvee-exporteur ter wereld. Volgens Brasil-Foods-directeur José Antonio Fay helpt de investering Brasil Foods een 'grote exportbasis' te bouwen in Argentinië. Het Zuid-Amerikaanse land is reeds een grote exporteur van rundvlees maar blijft wat betreft de export van pluimveevlees achter bij Brazilië.

Argentinië geldt echter als één van de grootste producenten van graan waardoor het land relatief goedkoop over veevoer kan beschikken. Van oudsher ontstaan grote pluimveeverwerkers vooral daar waar veel graan aanwezig is. Brasil Foods behaalde in 2010 een omzet van 12 miljard euro en een winst van 380 miljoen euro. Het bedrijf ontstond in 2009 door een fusie van Sadia en Perdigao.

Of registreer je om te kunnen reageren.