Home

Nieuws 187 x bekeken

Brabant: reserve voor claims megastallen

Den Bosch – De provincie Noord-Brabant heeft 15 miljoen euro gereserveerd voor mogelijke schadeclaims van veehouders met zogenoemde megastallen.

Dat bleek vrijdag in Den Bosch bij de presentatie van de begroting 2012 van de provincie Noord-Brabant.

De provincie legde naar aanleiding van een burgerinitiatief het aantal stallen en de schaalgrootte ervan aan banden. Veeboeren vinden dat ze daardoor schade oplopen. In het reservefonds heeft de provincie voor de zekerheid ook de 38 miljoen euro opgenomen die het voorfinanciert voor de bodemsanering in Moerdijk na de brand bij Chemie-Pack.

De provincie Noord-Brabant heeft voor 2012 een totale begroting van 1,3 miljard euro. De komende jaren zal de begroting verder zakken naar 841 miljoen euro in 2015. De provincie noemt de begroting ‘sober, maar niet somber’. Brabant moet flink bezuinigen maar past ervoor om de bezuinigingen te verhalen bij de burgers, zo luidde de boodschap.

Brabant investeert extra uit reservegelden in energieprojecten, BrabantStad Culturele Hoofdstad, landschapprojecten, een sportplan en cultuurhistorische projecten.

Of registreer je om te kunnen reageren.