Home

Nieuws 181 x bekeken

Bondsdag bespreekt houdbaarheidsdatum

Berlijn - In het Duitse parlement, de Bondsdag, is een discussie ontstaan over de houdbaarheidsdatum op vele voedingsproducten.

Veel mensen gooien producten weg op die datum, ook al is de melk of kaas daarna nog prima te consumeren. Door de datum gooien mensen te veel goed eten weg, vinden parlementsleden.

Eigenlijk is het zelfs twijfelachtig om zo'n datum te zetten op producten als suiker of mineraalwater, stelde fractielid Nicole Maisch van de Groenen dinsdag. FDP-parlementslid Hans-Michael Goldmann wil de aanduiding veranderen. Hij denkt aan een vergelijkbare term als het Engelse 'best before', zodat mensen beter snappen dat het product ook na de datum goed kan zijn.

De zaak is aangezwengeld door activiste Hanna Poddig (25). Als protest tegen het onnodige afval leeft ze opzettelijk van broden, komkommers en tomaten die door supermarkten worden weggegooid. Door een tv-uitzending en haar boek 'Radikal mutig: Meine Anleitung zum Anderssein' kreeg ze een miljoenenpubliek.

Of registreer je om te kunnen reageren.