Home

Nieuws 484 x bekeken

Bollen in de berm van Venlo

Venlo – Met een zogenaamde onder-gras-plantmachine worden 200.000 narcissenbollen, in een strook van twee meter breed, in de berm van het drukke Europaplein in Venlo geplant.

De vrolijke lentebloeiers zijn het visitekaartje van de gemeente waar op 4 april de Floriade 2012 haar poorten opent. Groenspecialist van de gemeente Venlo, John van den Berg: “Wij planten dit najaar bloembollen op diverse locaties in de stad. Omdat volgend voorjaar de Floriade plaats heeft, zorgen wij ervoor dat onze gemeente er in de lente extra aantrekkelijk bij ligt, als een fleurig welkom eigenlijk! Onderzoek heeft bewezen dat verwachte buitenlandse bezoekers aan de regio Venlo, met name uit Duitsland, kleur in het voorjaar bijzonder op prijs stellen. De aanplant is echter niet alleen bedoeld voor de bezoekers van de Floriade want ook na 2012 zullen de bollen jaarlijks in de lente voor kleurrijke bermen zorgen.”

De bollen voor het Europaplein zijn geleverd door de firma G. Lubbe & Zoon uit Lisse. Ronald Lubbe: “We hebben gekozen voor een speciaal “Winter to Summer”-mengsel van narcissen, Camassia’s en Alliums zodat er bloei te zien is van begin februari tot half juni. Onze machine plant de bollen direct onder de grasmat zonder het gras te beschadigen. De gemeente Venlo heeft voornamelijk verwilderingssoorten gekozen. Dat zijn bloembollen die elk voorjaar weer, automatisch tot bloei komen. De machine kan 40.000 bloembollen per uur planten. Daarmee zijn de plantkosten minimaal ten opzichte van het handmatig planten.”

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.