Home

Nieuws

Boete na arbeidsongevallen 2 Sisters

Norwich – Het Britse kippen- en voedingsbedrijf 2 Sisters Food Group is door de rechtbank in Norwich veroordeeld tot een boete van ruim 285.000 euro wegens twee arbeidsongevallen.

Bij het eerste ongeval, in december 2009 in een fabriek in Flixton, verloor een opzichter in de nachtdienst een hand bij het schoonmaken van een machine. De arbeidsinspectie constateerde daarbij dat een beschermkap ten onrechte was verwijderd.

Een maand later liep een heftruckchauffeur in dezelfde fabriek een gebroken arm op doordat een blokkeersysteem buiten werking was gesteld.

De arbeidsinspectie stelt dat 2 Sisters Food Group, dat ook een aantal vestigingen in ons land heeft, over het algemeen goed aan de voorschriften voldoet. Volgens de inspectie waren beide ongevallen echter volledig te vermijden geweest. Het bedrijf heeft naar aanleiding van de incidenten de veiligheidsmaatregelen verder verscherpt.

Of registreer je om te kunnen reageren.