Home

Nieuws 212 x bekeken

Boek gaat in op wetgeving voor dieren

Den Haag – Vandaag, 4 oktober, is het boek Dieren in het geding van Eugénie de Bordes verschenen.

Dieren in het geding gaat over de wetgeving ter bescherming van (gezelschaps- en gehouden) dieren en de manier waarop de rechter deze regelgeving toepast. Om dit te onderzoeken neemt de auteur de lezer mee in de geschiedenis van het denken over dieren en hoe ons rechtsstelsel hier door de jaren heen invulling aan probeerde te geven, met als een van de laatste ontwikkelingen de Wet dieren die per 1 januari 2013 in werking zal treden en de invoering van de zogenaamde Animal Cops.

De auteur beschrijft in deze uitgave dat er (nog steeds) een discrepantie bestaat tussen wat enerzijds de wetgever voor ogen stond bij het ontwerpen van wetgeving ter bescherming van en anderzijds de manier waarop de rechter deze wetgeving interpreteert.

Eugénie de Bordes was tot voor kort als docent/onderzoeker werkzaam op de Universiteit van Utrecht bij de faculteiten Rechtsgeleerdheid (Dier en recht) en Diergeneeskunde (Gerechtelijke Diergeneeskunde).

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.