Home

Nieuws 184 x bekeken 1 reactie

Bleker wil regels mededinging niet openbreken

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw wil de regelgeving voor mededinging niet aanpassen om de marktmacht van de primaire producenten te verbeteren. Dat zei hij tijdens een debat in de Tweede Kamer.

”Om de positie van de primaire producenten te verbeteren moeten we creatief met de regels omgaan. We moeten de ruimte opzoeken die de regelgeving biedt”, zegt Bleker. Hij wil de mededingingsregels niet wezenlijk openbreken om de situatie van de primaire sector te versterken.

Bleker zei dit na vragen van Groenlinks-kamerlid Rik Grashoff. Hij wil dat de machtspositie van de boer wordt versterkt, zodat deze beter in staat is om een boterham te verdienen. Grashoff vraagt zich af waarom inkooporganisaties wel hun krachten mogen bundelen binnen de wetgeving van mededinging, terwijl primaire producenten dat niet mogen.

Bleker zegt nog dit jaar met een brief te komen over de mogelijkheden om binnen de bestaande regelgeving de marktpositie van boeren en tuinders te versterken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dit is een HEEL GROOT minpunt van Bleker!!

Of registreer je om te kunnen reageren.