Home

Nieuws 1 reactie

'Biobrandstoffen niet CO2-neutraal geproduceerd'

Washington – Biobrandstoffen worden niet CO2-neutraal geproduceerd, zoals de EU stelt. Dat stellen meer dan honderd wetenschappers van de Union of Concerned Scientists uit de VS in een brief aan de Europese Commissie. De brief is ingezien door EurActiv, onderdeel van mediaconcern The Guardian.

De Union of Concerned Scientists is een toonaangevende groep wetenschappers. De wetenschappers roepen de EU op wisseling van landgebruik vanwege de productie van biobrandstoffen in berekeningen mee te nemen. De wetenschappers stellen dat als de EU de berekeningswijze niet aanpast, de CO2-uitstoot alleen op papier zal worden teruggebracht.
In de echte wereld vindt op grote schaal ontbossing plaats, aldus de wetenschappers. Onder de ondertekenaars zijn wetenschappers in dienst van universiteiten maar ook de Wereldbank en voedingsconcern Heinz.

EU-lidstaten hebben sinds 2008 de verplichting op zich genomen het aandeel biobrandstoffen in het energieverbruik op te voeren tot 10 procent in 2020.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Is de politiek zo dom of worden we weer eens voor de gek gehouden door de elite onder aanvoering van de milieu wetenschappers. We krijgen zo als wel vaker een HALF verhaal uit de politieke koker.

Of registreer je om te kunnen reageren.