Home

Nieuws 199 x bekeken

Bijna kwart Franse boeren is vrouw

Parijs – Van de professionele exploitanten van een boerenbedrijf in Frankrijk is 24 procent vrouw. Dat percentage neemt de laatste tijd licht toe. In 1988 was 12 procent van de Franse boeren vrouw, rond de eeuwwisseling was dat al toegenomen tot 22 procent.

Die cijfers zijn gepresenteerd tijdens de werelddag voor vrouwen op het platteland. De toename is in Frankrijk deels te verklaren vanuit de versoepeling van de voorwaarden voor het oprichten van en deelnemen in een vennootschap. Daardoor is het makkelijker geworden om het werk van de vrouw op de boerderij ‘officieel’ te erkennen.

Naast de vrouwelijke exploitanten zijn er in dat kader ook meer dan 30.000 vrouwen als partner in een boerenbedrijf geregistreerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.