Home

Nieuws

Bezoek varkensbedrijf werkt positief

Horst – Een bezoek aan een varkensbedrijf met een zichtstal beïnvloedt de mening over de varkenshouderij positief.

Die conclusie trekt onderzoeksbureau GFK uit een onderzoek van ingevulde evaluatieformulieren van het Weekend van het Varken. Een positieve mening over de varkenshouderij steeg van 71 procent naar 94 procent door het zelf zien en ervaren hoe varkens worden gehouden.

De resultaten zijn bekendgemaakt door de stichting Varkens in Zicht. Uit onderzoek van GFK onder gezinnen met jonge kinderen die wonen in een straal van 25 kilometer rond bedrijven die deelnamen aan het Weekend van het Varken blijkt dat 63 procent van de ondervraagden het maken van kijkruimtes bij varkenshouders een goede manier is om de varkenshouderij inzichtelijker en toegankelijker te maken. 48 procent van de ondervraagden vindt dat varkenshouders trots mogen zijn op hun vak. Een kwart van de ondervraagden is van mening dat de manier van varkenshouden moet veranderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.