Home

Nieuws 353 x bekeken

Bestuur Britse rundveebond stapt op

Hexam – Het voltallige bestuur van de Britse bond van rundveehouders, de National Beef Association, is opgestapt.

Het conflict is veroorzaakt door interne tegenstellingen en een reeks beschuldigingen aan het adres van de penningmeester. Een inderhaast ingestelde commissie gaat nu een nieuwe structuur voor de NBA opzetten.

De bond is in 1998 opgericht maar is volgens directeur Kim Haywood niet met z’n tijd meegegaan. Haywood spreekt in dat verband van een ’archaïsche structuur die niet geschikt is om de NBA verder uit te laten groeien tot een machtige organisatie’.

De commissie heeft vier maanden de tijd gekregen om de NBA weer van de grond af aan op te bouwen, aldus Haywood. De NBA laat haar stem vooral horen rond de veeprijzen en de runder-tbc maar speelt daarnaast ook een rol bij het uitgeven van vergunningen voor de export van levend vee.

Of registreer je om te kunnen reageren.