Home

Nieuws

Belgische boerenbond begraaft EU-beleid

Brussel – De Belgische Boerenbond draagt het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid ten grave. De landbouwbelangenbehartiger houdt dinsdag een demonstratie voor de ambtswoning van de Vlaamse minister-president Kris Peters.

Volgens de Belgische Boerenbond is het Europees landbouwbeleid gestorven bij de presentatie van de plannen van huidig Europees landbouwcommissaris Dacian Ciolos.

Volgens de boerenbond heeft Europa jarenlang de eigenheid van de Europese regio’s gerespecteerd. Maar met het huidige voorstel is volgens de bond duidelijk dat Europa die basisgedachte van het gemeenschappelijk landbouwbeleid helemaal ten grave draagt.

De bond vindt dat de Vlaamse minister-president (tevens minister van landbouw en plattelandsbeleid) de voorstellen moet bijsturen om rekening te houden met de ”specificiteit van de Vlaamse landbouw.”

Of registreer je om te kunnen reageren.