Home

Nieuws

Beierse fokkerij-organisatie legt bom onder samenwerking

München – De Beierse varkensfokkerijorganisatie EGZH neemt niet meer deel aan de jaarlijkse grote eliteveiling van DHS, het samenwerkingsverband van een aantal Duitse varkensstamboeken. EGZH wordt in Nederland vertegenwoordigd door Klasse-KI.

EGZH kan zich niet vinden in de huidige werkwijze van DHS en vindt ook dat er te weinig voortgang wordt geboekt op het gebied van moderne fokkerijmethoden. ”De organisatie van eliteveilingen is achterhaald en niet meer van deze tijd bij de beoordeling van fokberen”, aldus EGZH.

DHS, Deutsche Herdbuchzucht Schwein is ruim twee jaar geleden opgericht. Het is een samenwerkingsverband van stamboekorganisaties uit Baden Württemberg, Hessen, Mecklenburg Vorpommern, Midden-Duitsland, Rijnland, Rijnland-Pfaltz en Sleeswijk Holstein. Doelstelling van de organisatie is ook om te komen tot een gemeenschappelijke fokwaardeschattingen en toepassing van moederne technieken als genoomfokkerij.

EGZH verwijt de partners in DHS, met name de partner uit Baden Württemberg, dat deze de gemeenschappelijke fokwaardeschatting en de ontwikkeling van genoomselectie afwijzen en afhouden. Dat is voor EGZH reden om nu uit de elite-veiling te stappen. De organisatie kiest voor een nadrukkelijke eigen koers en voorziet in Duitsland een verscherping van de concurrentieverhoudingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.