Home

Nieuws

Bedrijfsleven wil groenfonds behouden

Den Haag – Een brede coalitie van branche-organisaties pleit voor instandhouding van het fiscale voordeel op groene investeringen.

In een brief aan minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) betogen onder meer de energie- en bouwsector dat de regeling die het kabinet wil afschaffen essentieel is voor verduurzaming. Ook LTO is warm pleitbezorger van voordeeltjes voor groene beleggingen.

Eerder dit jaar verlaagde het kabinet de heffingskorting van 1,3 naar 1 procent. Op termijn verdwijnt de regeling volledig. Volgens directeur Peter Blom van Triodos Bank is daarmee de markt stil komen te liggen. Hij betoogt dat spaarders en beleggers binnen een halfjaar 700 miljoen euro hebben teruggetrokken.

De organisaties willen dat de heffingskorting wordt opgetrokken tot het oude niveau van 1,9 procent. Uit onderzoek zou blijken dat de belastinginkomsten als gevolg van nieuwe innovatieve bedrijvigheid de kosten hiervan volledig compenseren. Dat heeft tevens positieve gevolgen voor de werkgelegenheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.