Home

Nieuws 185 x bekeken

Bayer CropScience boekt meer winst, ziet zaadomzet dalen

Monheim – De omzet van Bayer CropScience is het laatste kwartaal 2,8 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden, tot 1,4 miljard euro.

De brutowinst steeg 47 procent tot 165 miljoen euro. Waar de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen een vlucht nam, is de verkoop van zaden en genetische plantinformatie fors gedaald.

Het verkoopvolume van de BioScience divisie, dat zaden en gevonden genetische plantinformatie verkoopt, is sterk gedaald, wat ook leidde tot een 21 procent lagere financiële omzet. Er is met name minder katoenzaad en koolzaad verkocht in Noord-Amerika, terwijl in eerdere kwartalen de twee gewassen juist voor forse groei zorgden.

Bayer CropScience zag vooral het verkoopvolume gewasbeschermingsmiddelen sterk stijgen. De verkoop van insecticiden steeg ruim 10 procent, terwijl de verkoop van fungiciden en herbiciden steeg met respectievelijk 10,5 en 6,2 procent. De omzet aan zaadverzorgingsmiddelen steeg met 35 procent.

In Europa en de VS steeg de omzet met respectievelijk 2,2 en 2,3 procent, maar in Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië steeg de omzet sterk met tussen de 12,5 en 14 procent.

Het totale chemieconcern zag de brutowinst met 8,5 procent stijgen tot 1,81 miljard euro. De omzet ging met 1 procent omhoog tot 8,67 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.