Home

Nieuws 317 x bekeken

Barneveldse Wethouder wint NK Uitsmijter Bakken

Barneveld - Wethouder Gerard van den Hengel van Barneveld heeft zaterdag in het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld het Nederlands Kampioenschap Uitsmijter Bakken 2011 gewonnen.De VVD-wethouder, die onder meer financiën in zijn portefeuille heeft, won in de categorie ’Prominenten’. Hij nam het daarin op tegen onder anderen de pluimvee-prominenten Jan Wolleswinkel (NOP-voorzitter), Gert-Jan Oplaat (NVP-voorzitter) en Arend Mijs (Anevei-voorzitter).

Aan het NK Uitsmijter Bakken dat Stichting Wereld Eidag voor het derde opeenvolgende jaar in Barneveld organiseerde, deden in totaal 41 mensen mee, verdeeld over de categorieën ’Horeca’ (de professinals; tien deelnemers), ’Consumenten’ (vijftien deelnemers) en ’Prominenten’ (zestien deelnemers).

Voor de deelnemers waren naast eieren en brood tal van ingrediënten aanwezig, zoals vleeswaren, kip-, kalkoen-, eenden- en ganzenvlees, allerlei soorten groeten en fruit en diverse vissoorten om een mooie uitsmijter te bakken en die fraai te garneren. De vierkoppige jury beoordeelden de creaties op eerste aanblik, vorm en dikte van de sneetjes brood, de vorm van de eieren en de gaarheid van eiwit en eigeel en de smaak.

De winnaar in elke categorie kreeg een fraaie bokaal en een ballonvaart aangeboden.

Volgend jaar is het NK Uitsmijter Bakken op zaterdag 6 oktober in Venlo. Het evenement vormt dan de ’uitsmijter’ van de Floriade.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.