Home

Nieuws

BSE kost Duitse rundvee- en slachterijsector 2,1 miljard euro

Riems – De kosten van de preventieve maatregelen tegen BSE zijn in Duitsland sinds de uitbraak in 2001 opgelopen naar 2,1 miljard euro. Dat heeft het landelijke voedselveiligheidslaboratorium Friedrich-Loefller-Institut (FLI) berekend.

Het grootste deel daarvan (1,6 miljard euro) komt voor rekening van het opruimen van het risicomateriaal en gederfde voerinkomsten. De rest van de kosten is ontstaan door de controle op BSE. De cijfers zijn los daarvan voor een aanzienlijk deel gebaseerd op schattingen.
De ziekte is inmiddels uitgeroeid. Sinds 2009, toen nog twee gevallen werden ontdekt, is deze niet meer geconstateerd. In 2001 raakten 125 runderen besmet. In totaal registreerde Duitsland 406 gevallen, zo blijkt uit cijfers van het landbouwministerie in Berlijn. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.