Home

Nieuws

BASF ziet omzet en winst agro-divisie toenemen

Ludwigshafen – De agrarische divisie van de Duitse chemiereus BASF heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van 908 miljoen euro, 9 procent meer dan een jaar geleden.

BASF compenseerde negatieve wisselkoerseffecten met een groter verkoopvolume en hogere prijzen.

De brutowinst van de ’Agricultural Solutions’-divisie steeg 23 procent tot 137 miljoen euro. De groei van de divisie is vooral het gevolg van sterke verkopen in Brazilië en Argentinië. Het bedrijf rapporteert voor Europa een sterke vraag naar herbiciden voor koolzaad in Frankrijk en Oost-Europa.

In Noord-Amerika duwde het weer tot aanwending van fungiciden naar het derde kwartaal. Uit de cijfers van BASF blijkt dat het bedrijf in het derde kwartaal 101 miljoen euro aan onderzoek uitgaf, tegen 98 miljoen euro een jaar geleden.

Over de eerste 9 maanden van het jaar komt de omzet- en winstgroei neer op 5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.