Home

Nieuws

Atsma stimuleert gebruik biokerosine

Den Haag - Staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) gaat in de luchtvaartsecor het gebruik van biokerosine stimuleren.

De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel daartoe. Voorwaarde is dat deze brandstof duurzaam wordt geproduceerd en niet ten koste gaat van bijvoorbeeld natuurgebieden.

Ook moet de stof op het gebied van CO2-uitstoot aanzienlijk beter presteren dan fossiele brandstoffen. In nieuwe wetgeving wordt biokerosine onder de noemer biobrandstof geschaard. Daardoor is de stof interessant voor brandstofleveranciers.

Zij hebben namelijk de verplichting om, naast benzine en diesel, een aandeel 'hernieuwbare energie' op de markt te brengen. In 2012 moet 4,5 procent van de brandstof die op de markt wordt gebracht van hernieuwbare afkomst zijn.

"Door deze nieuwe regelgeving wordt het aantrekkelijker voor brandstofleveranciers om biokerosine op de markt te brengen en voor luchtvaartmaatschappijen om hier gebruik van te maken'', schetst Atsma.

Of registreer je om te kunnen reageren.