Home

Nieuws

Aspergeteler Janssen moet twee jaar cel in

’s-Hertogenbosch – Aspergeteler José Janssen uit Someren moet twee jaar de cel in. Zij kreeg dinsdag van de rechtbank in ’s Hertogenbosch een gevangenisstraf opgelegd van 30 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ze wordt gestraft voor mensenhandel.

De rechtbank acht niet bewezen dat Janssen zich schuldig heeft gemaakt aan geweldpleging of dreiging met geweld.

De teler moet aan vier voormalig medewerkers een schadevergoeding te betalen van ruim 7200 euro.

Tegen de aspergeteler was een gevangenisstraf van vier jaar geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De rechtbank zegt dat Janssen een aanzienlijk aantal buitenlandse werknemers heeft uitgebuit. Werknemers moesten gemiddeld tien tot twaalf uur per dag werken, zeven dagen in de week tegen een loon dat lager lag dan het minimumloon. Bovendien betaalde ze het loon vrijwel nooit volledig uit.

De bewegingsvrijheid van de werknemers werd beperkt. Volgens de rechtbank toont de Somerense ”geen enkel besef van de strafwaardigheid van haar gedragingen.”

Bij de strafoplegging houdt de rechtbank rekening met de relatief korte periode waarin de feiten werden gepleegd, en de publiciteit die de vrouw over zich heen kreeg – waar ze overigens zelf voor een deel het initiatief toe nam.

De teler moet 7.277 euro aan schadevergoedingen betalen aan vier medewerkers.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.