Home

Nieuws 241 x bekeken

Aspergeteelster hoort uitspraak

's-Hertogenbosch - Aspergeteelster José Janssen uit Someren hoort dinsdag of ze de cel in moet. Justitie acht bewezen dat de vrouw buitenlandse werknemers op haar bedrijf heeft uitgebuit en eiste daarvoor twee weken geleden vier jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. De rechtbank in Den Bosch doet dinsdag uitspraak in haar zaak.

Arbeiders op het Brabantse bedrijf zouden slecht te eten krijgen, dagen van soms meer dan 12 uur maken en veel minder verdienen dan het minimumloon. Een aantal werknemers zegt nog steeds niet al het geld te hebben gekregen waar ze recht op hadden.

Janssen spreekt alle beschuldigingen tegen. Ze betaalde haar medewerkers 45 cent per kilo gestoken asperges. Daarmee voldeed ze aan het wettelijk minimum uurloon, zei ze. De aspergeboerin kreeg eerder grote sommen boetes opgelegd omdat er geen goede administratie van de werk- en rusttijden was en omdat er 23 buitenlanders zonder vergunning werkten.

Het onroerend goed - de boerderij en het bedrijf van Janssen - zijn inmiddels geveild vanwege 288.000 euro aan onbetaalde boetes.


Of registreer je om te kunnen reageren.