Home

Nieuws 217 x bekeken 2 reacties

Appel zonder allergische bijwerkingen centraal in museum

Kapelle - Het Fruitteelt Museum in de Zeeuwse plaats Kapelle organiseert een proeverij en lezing met al thema 'appelallergie'.

De regio Zuid-Beveland geldt net als de nabij gelegen gemeente Borsele als één van de belangrijkste fruitregio’s van Nederland. Appelallergie is een veel voorkomende vorm van voedselallergie. In de lezing staat de in 2006 door Wageningse onderzoekers ontwikkelde Santana-appel centraal, evenals andere nieuwe initiatieven. Volgens wetenschappers kunnen driekwart van de mensen met appelallergie wel de Santana eten. Toegang tot het museum, de proeverij en lezing is gratis voor donateurs en kinderen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Gentech appels proeven? Is daar wel een vergunning voor? Ik dacht het niet!

  • no-profile-image

    Correctie Santana is op zich niet genetisch gemanipuleerd. Sorry.

Of registreer je om te kunnen reageren.