Home

Nieuws

Ammerlaan: investeren in verwerking en marketing

Barendrecht – Gelden uit het Europese GMO-budget moeten meer besteed worden aan zaken als productverwerking en snijderijen.

Dat biedt toegevoegde waarde voor groente- en fruittelers, aldus Cofortavoorzitter Theo Ammerlaan in zijn column in het ledenblad Coforta Magazine. Volgens zijn woordvoerder betekent het niet dat eenzijdig geïnvesteerd moet worden in verwerking van groente en fruit. ”Het is een voorbeeld van toegevoegde waarde productie. Coforta wil daarmee weg van de besteding van GMO aan productieverhoging, maar juist meer naar marketing en innovatie.” Daaronder vallen ook projecten als Fred & Ed snackproducten of Sweet Sensation peren.

Andere afzetorganisaties hebben zich ook tot zo’n besteding van GMO-gelden verplicht in een afspraak binnen koepel DPA. Volgens Ammerlaan is voor bulkproductie een ander antwoord nodig, namelijk bundeling. Dat is ook nodig om te kunnen blijven investeren in marketingactiviteiten en promotie van Nederlands product, stelt hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.