Home

Nieuws 345 x bekeken

Amarcrinum produceert bloemenzee

Lisse – Kwam Jan Spruit vorige week naar de keuringszaal bij de CNB in Lisse met een roze Amarcrinum howardii, deze week showt hij een wit exemplaar die toont dat op de forse, platte stelen een ware bloemenzee wordt geproduceerd.Tussen de al bloeiende bloemen zijn vele knoppen waar te nemen en in totaal tien bloemen per steel lijkt gewoon te zijn.

De soort is nog maar weinig bekend wat een uitdaging is voor de handel, want zo’n bloemenweelde zal menig consument aanspreken.

In de keuringszaal toont Dames & Beelen nogmaals diverse variëteiten van Watsonia, namelijk de oranje W. ‘Peach Glow’ en de witte W. ‘Snow Queen’ en de qua vorm en lengte daarvan afwijkende W. meriana.

Wiljo BV toont de purperen Lilium ‘Pink Heaven’, het resultaat van een kruising tussen een L. longiflorum en L. oriental. Ook bevindt zich in de keuringszaal nog altijd een aantal vazen Nerine van de Maatschap Veredeling Nerine.

Cees Breed doet er wat dit product betreft een schepje bovenop door exemplaren van Nerine op pot te presenteren en er zijn ook nog de bessen van Crocosmia ‘Babylon’ en Chasmanthe floribunda ‘Saturnus’ van H.J. Oostdam.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.