Home

Nieuws 239 x bekeken

Albert Heijn breidt verder uit in België

Stabroek - Supermarktketen Albert Heijn wil volgend jaar verder uitbreiden in België. De grootgrutter opent dan acht nieuwe winkels in Vlaanderen.

Dit zei vicepresident Jan Christiaan Hellendoorn van Ahold donderdag bij de opening van de tweede Belgische Albert Heijn-vestiging in Stabroek.

Met de huidige winkels in Brasschaat en Stabroek komt het aantal vestigingen dan op tien. Over de locaties wilde het bedrijf enkel kwijt dat er een supermarkt komt aan het Antwerpse Hessenplein. De acht nieuwe vestigingen zijn goed voor 500 banen.

Met de 10 locaties wil Albert Heijn elke week 250.000 klanten bereiken. Het assortiment bestaat uit het Nederlandse productaanbod, aangevuld met zowat 10 procent ,,lokale producten".

,,We doen dit stap voor stap", zei general-manager Corné Mulders van Albert Heijn België. ,,En in 2012 zetten we een heel grote stap. We hebben ook plannen voor daarna, maar daarover willen we nog niks kwijt."

Albert Heijn wil een speler worden waarmee je rekening moet houden op de Belgische markt, aldus Hellendoorn. ,,In elk geval is Albert Heijn hier om te blijven. De nieuwe winkels zullen zowel franchisewinkels zoals die in Brasschaat en Stabroek zijn, als winkels in eigen beheer om sneller te groeien.''

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.