Home

Nieuws

Aigner wil garantiezegel voor regionale voedingsproducten

Garmisch-Partenkirchen – De Duitse landbouwminister Ilse Aigner zegt medewerking toe aan initiatieven voor de ontwikkeling van een garantiezegel voor de herkomst van regionale voedingsproducten. Dat heeft zij maandag laten weten.

Aigner vindt een dergelijk zegel belangrijk met het oog op de transparantie van het aanbod. ”Meer dan de helft van de Duitse consumenten let bij de aankoop op producten uit de regio. Transparantie is van belang, want de consumenten willen weten waar de ingrediënten en grondstoffen van regionale levensmiddelen vandaan komen en waar ze worden geproduceerd. De herkomstaanduiding moet helder zijn: als er regionaal op de verpakking staat, moet de inhoud ook echt regionaal zijn”, aldus de bewindsvrouw, die haar toezegging deed op een conferentie van een inter-Europees project voor culinaire producten uit de Alpen.

Het zegel moet voor de producenten een vrijwillig karakter krijgen, maar het tevens ook betrouwbaar zijn, aldus Aigner.

Of registreer je om te kunnen reageren.