Home

Nieuws 1 reactie

Agco ziet Europese verkopen explosief stijgen

Duluth – Agco heeft in Europa in het derde kwartaal 1,05 miljard dollar omgezet (760 miljoen euro), 49 procent meer dan een jaar eerder.

De producent van Fendt, Valtra en Massey Ferguson verhoogt de omzetverwachting voor dit jaar licht tot tussen de 8,7 en 8,8 miljard dollar (6,3 tot 6,4 miljard euro).

Agco ziet in Europa vooral de verkopen in Frankrijk en Duitsland snel toenemen. Agco denkt dat de totale verkoop van trekkers in Europa dit jaar toeneemt met 10 tot 15 procent. In de Noord-Amerika blijft de groei beperkt tot 5 procent terwijl in Zuid-Amerika de verkoop daalt met 5 tot 10 procent.

Volgens het bedrijf zetten relatief hoge prijzen voor gewassen wisselende oogsten in de schaduw. De Europese verkoop van landbouwmachines was in 2010 wel ver teruggevallen. Agco boekte in Europa een brutowinst van 87,2 miljoen dollar (67,3 miljoen euro).

In de VS en Canada stegen de verkopen met 12 procent tot 417,7 miljoen dollar (302 miljoen euro).

Eén reactie

  • no-profile-image

    anneke 44

    het artikel over Agco staat barstensvol fouten. 87,2 miljoen dollar is ongeveer 62 miljoen euro en niet 673! Een winst van meer dan 6 miljard euro??? Waar haalt de heer bron deze wijsheid vandaan?

Of registreer je om te kunnen reageren.