Home

Nieuws 8 reacties

Afschaffing rode diesel en landbouwvrijstelling dichterbij

Den Haag - De PvdA eist dat het kabinet een aantal belastingmaatregelen ten gunste van het bedrijfsleven afschaft.

Het gaat daarbij ondermeer om de rode diesel en de landbouwvrijstelling. Volgens Tweede Kamerlid Ronald Plasterk zal zijn partij de bezuinigingsplannen van premier Rutte niet steunen als zijn wensen niet worden ingewilligd. Dat zei hij woensdagochtend bij aanvang van de Algemene Financiële Beschouwingen, het tweedaagse Kamerdebat over ‘s Rijks financiën.

Plasterk presenteerde daar zijn tienpuntenplan voor belastinghervormingen. Daarin wordt onder meer gesteld dat de ‘douceurtjes’ aan het bedrijfsleven te ver gaan en hekelt hij de afschaffing van verschillende milieubelastingen. Het kabinet speelt volgens hem op die manier voor Sinterklaas.

Hoewel hij in zijn bijdrage niet specifiek in ging op regelingen voor de agrarische sector, verwees Plasterk tijdens een schorsing van het debat desgevraagd naar de voorstellen in de tegenbegroting van de PvdA. Daarin staat dat de partij af wil van de landbouwvrijstelling en de accijnskorting op de rode diesel. Dit levert samen een besparing van bijna 600 miljoen euro op.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arend II

  links leven rechts vreten....

 • no-profile-image

  moed jan

  het afschaffen van rode diesel is goed maar laat den haag er dan voor zorgen dat we eerlijke prijzen voor ons product krijgen
  10 cent grondstof voor een brood van 800 gram 93 cent voor kip vlees en zo nog veel meer

 • no-profile-image

  Ach ja, die Partij Van De Afpakkers toch................

 • no-profile-image

  Ach ja, die Partij Van De Afpakkers toch................

 • no-profile-image

  Jan T/

  Er is geen enkele reden te bedenken die de goedkope rode diesel en de landbouwvrijstellng rechtvaardigt. Afschaffen dus die had. We kunnen het beter besteden aan de zorg, met name de gehandicapten. Boeren krijgen al mijoenen aan toeslag uit Brussel, waarom moeten ze in een moeilijke tijd in Den Haag ook nog voor sinterklaas spelen? Voor mijn gevoel hebben boeren het prima. Als ze stoppen zijn de grootste bungalows vor hen. Schrijnend, als dat gaat ten koste van de zwakste groepen inde samenleving.

 • Heijdravleesvee

  Beste Jan T. Door alle extra wetten en regels die wij uit moeten voeren bovenop de europese die door uw soort mensen worden bedacht is iedere euro subsidie meer dan rechtvaardig en nodig.
  Als wij mogen produceren onder de zelfde regels als al de import producten mogen vandaag nog alle toeslagen worden afgeschaft.

 • fa. de Graaf

  Jan T. doet net alsof de boerenstand leeft van de subsidies en toeslag, maar het grote probleem van de nabije toekomst is, voldoende boeren die veilig voedsel blijven produceren en het landschap goedkoop bijhoud en leefbaar maakt. want de meeste jongeren hebben liever een comfortabele baan en leven in de stad. In de hele wereld is ontvolking van het platteland een groot probleem, zie de leegstand in de plattelands dorpen overal. Dirk de Graaf. Julianadorp.

 • boevermans

  Typisch PvdA.
  Sectoren die het meeste bijdragen aan de economie en export, maar
  waar op bedrijfsniveau het minste verdiend wordt nog even een extra
  trap nageven.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.