Home

Nieuws 212 x bekeken

Actie bij Cargill gaat niet door

Amsterdam – De staking bij de havenoverslag van Cargill in Amsterdam, die vrijdag gepland stond, gaat niet door. Dit zegt Joost van Egmond, onderhandelaar van CNV Vakmensen.

Reden is dat de directie de veiligheid van de medewerkers en de omgeving niet kan garanderen. ”Veiligheid gaat voor alles, dus hebben we besloten om de staking af te blazen”, zegt Van Egmond.

De staking was gepland omdat de werknemers van Cargill boos zijn over het uitblijven van een goede cao. Cargill wil voorlopig niet ingaan op de eisen van de CNV maar heeft wel aangegeven dat ze samen met de vakbond tot een oplossing wil komen. Volgens Van Egmond wordt de actie nu op een ander moment gepland. Wanneer is niet bekend.

Bij Cargill werken ruim tweeduizend mensen, verspreid over vestigingen in Amsterdam, Bergen op Zoom, Rotterdam (Botlek), Sas van Gent en Swalmen. Bij Cargill in Amsterdam werken duizend mensen. Die legden, samen met collega’s in de Rotterdamse vestiging, in 2009 al eens het werk neer omdat ze het on eens waren met de arbeidsomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.