Home

Nieuws

'Aardappelen interessant als veevoer'

Parijs – Met de sterk ingestorte prijzen en een overvloedig aanbod vormen aardappelen of bijproducten daarvan op dit moment een interessant alternatief als veevoer voor veehouders die met een tekort zitten.

Vooral veehouders in de buurt van een aardappelfabriek zitten, zouden eens goed naar de mogelijkheden moeten kijken.

Dat stelt het Franse veeteeltinstituut Institut de l’élevage. ”Aardappelen vormen een zeer goede voedingsbron voor vee. De aantrekkelijke prijzen en de belangrijke volumes maken het de moeite waard voor veehouders om naar deze bron te kijken.” Het instituut wijst er op dat de aardappeloogst in Europa op een record is uitgekomen waardoor de prijzen zo’n 70 procent lager liggen dan vorig seizoen.

Volgens de Franse instellingen hebben aardappelen een hoge voedingswaarde en zijn ze bovendien makkelijk te bewaren. Het instituut denkt dat veehouders in de buurt van een aardappelfabriek naar de aardappelen zelf kunnen kijken maar dat voor collega’s op grotere afstand ook de bijproducten interessant kunnen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.